Dag 23. Laatste dag Siem Reap
Door: Silvia en Philip
Blijf op de hoogte en volg Philip en Silvia
16 Maart 2019 | Cambodja, Khett Siem Reab
Vandaag de laatste dag in Siem Reap. Morgenochtend vliegen we naar Singapore. We gaan na het ontbijt te voet op pad. De hitte is enorm en op 10 minuten lopen van het hotel besluiten we om te keren om twee fietsen op te halen. Deze mogen we lenen van het hotel. De jongen die de fietsen voor ons in orde maakt, geeft nog een tip. We kunnen vanmiddag de zonsondergang aanschouwen bij Phnon Krom. Een tempel gelegen op een berg op 10 kilometer van Siem Reap. Dat klinkt als een goed plan maar eerst gaan we een bezoek brengen aan het nationaal museum. Hier een tentoonstelling over de Khmer tempels. Een prachtige expositie verdeeld over meerdere zalen. In dit museum wordt duidelijk uitleg gegeven over de cultuur van de Khmer. Achteraf hadden we beter op dag één naar het museum kunnen gaan om aansluitend de tempels te bezoeken. Dan hadden we hetgeen we bezichtigden ook beter begrepen. Nu kwam de uitleg achteraf.
Na het museum, op de fiets naar Phnom Krom. Een leuke route, langs een riviertje. Onderweg komen we diverse tempels en een Lotusbloemen kwekerij tegen.
Eenmaal aangekomen bij de tempel, de fietsen geparkeerd en zoals zo vaak bij tempels, een lange trap naar boven geklommen. Wel een bord met de naam van de tempel halverwege de trap maar eenmaal boven is er nog geen tempel te bekennen... wel een weg die verder door naar boven loopt. Dat blijkt nog een behoorlijke klim te zijn. In deze bloedhitte weten we het echt niet droog te houden. Het zweet guts aan alle kanten. Eenmaal boven vinden we een wat moderne tempel. Best een aardig modelletje maar zeker deze lange klim niet waard. Dat bleek te kloppen. De Phnom Krom lag nog een stukje verder. Dit bleek een kleine tempel van een model waar we er de afgelopen dagen meer van gezien hebben. Wij waren niet het enige verliefde stel hier op de berg. Veel jeugdige stelletjes komen hier met hun scooters naar toe om de zonsondergang te aanschouwen.
Dit verliefde stel wacht de volledige zonsondergang niet af omdat ze voor het donker terug willen zijn in Sien Reap.
Op de terugweg zijn we even gestopt bij een krokodillenfarm met een winkel vol krokodillenleren tasjes en schoenen. Omdat we hier onder de 1000 euro niet konden slagen hebben we er maar vanaf gezien... we zijn en blijven per slot van rekening gewoon een paar arme backpackers...
De avond hebben we deels doorgebracht in een Cambodjaans restaurant, deels op een toeristische markt en deels in een aquarium. Een aquarium?? Ja, een aquarium vol vleesetende vissen..
Honderden visjes die de dode cellen van je voeten eten. Dat kriebelt als een gek maar geeft na de “behandeling” echt een goed gevoel. Dit hele spektakel vind plaats in de pubstreet. Meerdere zaken bieden deze service. Tegen de verwachting in bleek dit echt een aanrader te zijn. Het is dat we morgen ochtend naar Singapore vertrekken, anders waren we morgenavond de visjes nogmaals gaan voeren.
25 Maart 2019 - 07:44
Joop En Ingrid:
Wat een ervaringen hebben jullie met de Tempel bezoeken en dat op de fiets. Hoe warm is het daar?