Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Philip en Silvia Maes - WaarBenJij.nu Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Philip en Silvia Maes - WaarBenJij.nu

Chiang Mai

Door: Philip en Silvia

Blijf op de hoogte en volg Philip en Silvia

24 Februari 2019 | Thailand, Chiang Mai

Dag 3. Good morning Chiang Mai! Vannacht 9 uur geslapen! Dat is ons al heel lang niet meer overkomen. Na het ontbijt de rugzakken ingepakt en afscheid genomen van Hostel by Bed. Helaas konden we niet nog een nacht bijboeken. Op loopafstand van dit hostel een leuk hotel gevonden voor de laatste nacht Chiang Mai. Fuengfa Place. Ondanks het vroege tijdstip waarop wij ons melden kregen we direct de kamersleutel.
Vervolgens door naar de scooter verhuur. Voor 300 bath, zeg maar 10 euro een wat luxer type scooter uitgezocht. Getekend voor het feit dat wij overal verantwoordelijk voor zijn en niemand aansprakelijk kunnen stellen. Het is niet anders...
Verder werdt ons gevraagd naar ons internationale rijbewijs. Die hebben helaas niet. Het maakte de verhuurder niets uit maar de politie kan daar wel eens moeilijk over doen. Dat bleek te kloppen... Nadat we de eerste fuik met moeite hadden weten te ontwijken waren we de bij de tweede fuik! De klos. Alle scooters werden, net als bij de eerste fuik, aan de kant gezet en iedereen zonder Thais of internationaal rijbewijs kreeg een boete. De overijverige agenten, gezeten aan een campingtafeltje waren er erg druk mee. De bekeuring: 500 bath en de belofte dat we nog 3 dagen mochten rijden zonder int rijbewijs. Dat moet te doen zijn. Als het goed is zijn we overmorgen het land uit.Nog wat foto’s gemaakt van dit belachelijke tafereel en we konden onze weg vervolgden. Al snel lieten we de stad achter ons en een prachtige weg leidde ons naar de top van de berg. Helaas zonder uitzicht. Terug naar beneden bij een dorpje heerlijk gegeten en door naar de tempel. Dik 300 treden leiden ons naar de tempel. Een prachtig bouwwerk waar Philip al eerder bleek te zijn geweest. Daarna naar een natuurreservaat voor een kleine wandeling naar een waterval en voordat we teruggingen naar Chiang Mai nog een tweede waterval bezocht.
In Chiang Mai eerst op zoek gegaan naar de busterminal. Hier tickets gekocht voor de bus naar Chiang Rai. Morgen ochtend om 10 uur vertrekken we. Daarna een biertje gedronken en uiteindelijk op een lokale markt heerlijke noodels verorbert. Omstreeks 8 uur hebben we de scooter weer ingeleverd.
Vanavond, in een poging om van de resterende stress af te komen, naar een Thaise massage salon getogen. De zaak die we op het oog hadden was helaas al volledig volgeboekt. Gelukkig meer massage tenten dan tempels. Het alternatief bleek geen verkeerde keuze. Iets primitiever dan de eerste keuze, omkleden op een WC...., maar de behandeling was geweldig. Daarna op de nightmarket nog wat locale lekkernijen naar binnen gewerkt en geëindigd in een café, gerund door een travestiet, met aan tafel een heel gezellig Duits stel. Iets later dan gepland ons door tuk tuk naar huis laten brengen. Wat een dag....

• 25 Februari 2019 - 14:43

Ave:

Jullie zijn pas een paar dagen weg en toch al zoveel beleeft.
    Apart om via een boete 3 dagen zonder int. rijbewijs te mogen rijden.
    En heeft de massage geholpen?
    Tot jullie volgende bericht
    Groeten Ave.