Dag 11 Canopy tour en relaxen...
Blijf op de hoogte en volg Philip en Silvia
15 Januari 2018 | Zuid-Afrika, Winterton
Maar voor het zover is, eerst de innerlijke mens verwennen met een heerlijk ontbijt. Een B&B zoals een B&B hoort te zijn. Het bedienend personeel, in dit land op de een of andere reden nooit een blanke, had onder toeziend oog van de eigenaresse, op de een of andere reden nooit een zwarte, de tafel prachtig gedekt. Er ontbrak niets aan.
Rond een uur of 10 arriveerden we bij de Canopy Tour. Er moest getekend worden dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor het geval er iets mis gaat. Daarna de veiligheidsbriefing. Gelukkig is Sil (nog) niet zwanger anders had ze niet mee gemogen. Haha.. We gaan samen met vier Zuid Afrikanen dit avontuur aan. Verder gingen er twee begeleiders en een fotograaf mee. De vier Afrikanen betreffen een verloofd stel dat binnenkort gaat trouwen en de vaders van de toekomstige bruid en bruidegom. Iedereen is positief gespannen. Met een open vrachtwagen werden we richting het beginpunt van het parcours gebracht met aansluitend een wandeling naar het eerste platvorm. De eerste 3 etappes stelden op zich nog niet zo heel veel voor, maar dat maakte ze niet minder eng. Daarna volgde de een kabel van enkele honderden meters op maar liefst 69 meter boven de grond. En dat was kicken!! De daarop volgende etappes varieerden in hoogte, snelheid en lengte. Maar niets kon ons meer deren. De spanning maakte plaats voor lol waarbij we onderweg ook nog in staat waren om te genieten van de prachtige uitzichten.
Na de 16e etappe wachtte ons een lange en steile klim door het woud terug naar de vrachtwagen. Bij terugkomst ons tokkel equipment ingeleverd en mochten we aanschuiven voor een lichte lunch. Tijdens deze lunch werd de film vertoond waarin we zelf de hoofdrol speelden. Hiervan hebben we een kopy als souvenir mee gekregen op een USB stick. Na deze avontuurlijke film afscheid genomen van onze nieuwe Zuid-Afrikaanse vrienden en terug naar ons stukje paradijs op aarde.
Voor het eerst in 11 dagen.....RUST. Vergezeld door een uit de kluiten gewassen jonge labrador van pas 1 jaar oud hebben we de middag in en bij het zwembad doorgebracht. Hier het oudenmaes blog bijgewerkt. Was wel nodig ook want we liepen wat achter.
Aan het einde van de middag moesten we onze biezen pakken en terugtrekken naar onze kamer want het begon te onweren en regenen.
De avond rustig aan gedaan. We zijn op aanraden van de eigenaresse gaan eten bij Dragons Peak. Een leuke bar en restaurant aan een meer. Silvia heeft overheerlijke ossenstaart gegeten. Voor Philip vanavond droge rijst en een heel klein stukje visfilet. Zijn maag kon helaas niet meer verdragen vandaag. Details laten we achterwege. Morgen weer een nieuwe dag..
18 Januari 2018 - 08:42
Arthur:
Weer een mooi avontuur. Het houdt niet op. Daarom vinden wij dat land ook zo geweldig. Bij mij staat het in de top 3. En dan als bijkomend voordeel de belachelijk lage prijzen voor met name eten en drinken.
GENIET !! (want hier is het ruk !) Vandaag (donderdag) waaien we uit ons vel zelfs als je binnen zit. Dus blijf nog maar even daar. -
18 Januari 2018 - 09:32
Ave:
Heerlijk zeker een dagje aan het zwembad.
Jammer Philip dat je buik opspeelt.
Niet echt verwonderlijk als ik lees wat je verstouwt krijg ik al buikpijn.
Inmiddels zal het wel over zijn.
Het stormt hier de flat beweegt dat kan ik goedzien want de ballen van de klok bewegen.
Groeten Ave.